Povijest

Rio de Janeiro je povijest duboko bogat, raznolik i multi-kulturno - I LOVE RIO gleda u ranom razvoju obreda i praksi, dolazak hrane i stilova iz cijelog svijeta, a rođenje gradskih znamenitosti.


Ona pruža fascinantan informacije o evoluciji susjedstvu, podrijetlo festivala, stranke, žanrovima, televizori pokazuje i mode, kao i podsjeća na snimke iz prošlosti, iz starih plantaže kave iz 19. stoljeća, glazbeni pjenušanja od 1970 i 80-ih, a svečanosti od početka 20. stoljeća.


Rio de Janeiro fotografije

Predivan grad Rio


Rio de Janeiro je jedan od najvažnijih eklektik metropola u svijetu - velika i doista jedinstven mozaik, sastavljen od širokog spektra socijalnih, kulturnih i fizičkih krajolika. Razumijevanje gradske prošlosti je bitno za razumijevanje svoju iznimnu i višestruki suvremeni identitet.

Rio povijesti slijedi fascinantan putanju: od ranog autohtonog stanovništva na portugalskom kolonijalne vladavine, a iz monarhije u republiku, pa čak i vojne diktature. Tijekom svojih raznih važnih epoha, grad je generirana prekrasnu arhitekturu, umjetnost, kulturu, glazbu, hranu i jarke duh.

Rio je more luka napravio je područje vitalne strateškog značaja u trgovini šećera, zlata i kave i država stoga je napravljen kapital zemlje 1763. - naslov je zadržao que i isključivanje gotovo dvije stotine godina. Položaj i uloga grada kapitala luke je naširoko smatra se da su dvije od najvažnijih čimbenika u proširenje i evolucije nešto malo vjerojatnom močvarno i planinskoj regiji.

Zemljopisni razvoj Rio je obilježen nastavkom iz povijesnog centra i razvoju tri okolne regije: trgovinski orijentirane podsljemenskoj zoni, otmjen i turističke Južna zoni, a novorazvijeni i modernu zapadnu zonu.

Regija poznat Brazil je bio naseljen već tisućama godina od autohtonih populacija koja po nekim računima dosegla Amerike iz Azije, kopnom ili morem preko Aljaske uz Tihi ocean. Ti polu-nomadska plemena živjela migrant lovaca-sakupljača, i nikad razvio pisanu evidenciju ili spomeničku arhitekturu, a ne koliko je poznato Stoga o njihovoj povijesti. Za ovaj dan, mnogo mjesta na Rio de Janeiro području i dalje se označavaju autohtonih riječi - poznate plaže "Ipanema 'je jedan primjer, s' Ipanema ', što znači" loše vode,' najvjerojatnije u odnosu na ribolov. Sama riječ "Rio", danas koristi za označavanje stanovnike grada Rio de Janeiru, proizlazi iz autohtone riječi 'Kari' šuplje 'što znači' Bijela kuća 'ili' kući bijelca.'


Područje na kojem su gradske tribine je 'otkrio' na 1. siječnja 1502. Tijekom portugalske ekspedicije je vodio Gaspar de Lemos, koji je vjerovao da je stigao do ušća velike rijeke, i nazvali grad "Rijeka od siječnja 'u skladu s tim.


U 1565. portugalski opće Estacio de Sa službeno osnovali grad u pokušaju rastjerivanja Francuze koji su se borili da preuzmu kontrolu nad tom području za 10 godina: on je nazvan grad 'u Sao Sebastiao do Rio de Janeira, "i do osamnaestog stoljeća grad je nazvan jednostavno 'San Sebastian. " San Sebastian prvi je portugalski kralj u vrijeme stvaranja grada, 1. ožujka 1565, a on je nosio isti naziv sveca que je kasnije napravio zaštitnika grada: San Sebastianu.

Francuzi su uspješno Prognani dvije godine kasnije, ali je nastavio borbu za prevlast za sljedećih pedeset godina. Obala oko Rio de Janeira Privučen portugalski i francuski kolonisti, jer je profitabilno trgovinu Brazil Wood i šećera, koja može provesti kroz luku.

U 17. stoljeću grad je i dalje gusto naseljena autohtonim Indijanaca. Naime, od 1660., bilo je dom za impresivnih 6.000 autohtonih Indijanaca, u usporedbi sa samo 750 100 Afrikanaca i portugalski. U kasnom 17. i početkom 18. stoljeća, grad je postao glavni trgovinski točku za robove, kao i zlata i dragog kamenja minirana u susjednoj državi Minas Gerais, i iz tog razloga u 1763. opće države prebačen iz grada Salvador u sjevero-istočno od Brazila do Rio de Janeira, gradeći grad glavni grad države.


Tijekom kolonijalnog razdoblja portugalskog, između 1763. i 1822. godine u Rio de Janeiru bio je glavni grad Brazila. Tijekom tog razdoblja, dijelom zbog svog statusa kapitala, a dijelom za bitak vitalni središte trgovine, Rio privlači ljude iz mnogih dijelova svijeta. Imigranti iz različitih dijelova Europe, Azije i Bliskog istoka utvrđenih aktivnosti u gradu i na okolna područja, davanje podrijetlo kulturi asimilacije que dalje sada je karakteristika Rio.


U kasnom 18. stoljeću, ekonomska kriza pogodila grad, ostale zemlje u Južnoj Americi su se natjecali s Brazilom u proizvodnji šećerne trske. Promjenjive plime i sreća bi preobraziti u Rio de Janeiru Značajno u sljedećim stoljeća.

Zbog Napoleonova tijeku rata s Portugalom vratiti u Europu, Rio de Janeiro postao privremeni glavni grad Portugala između 1808. i 1821., a to je u ovom trenutku que kraljevski sud je prebačen u Rio brodu od 40 brodova. Portugalci kraljevska obitelj stigla u u Riju 1808. godine, donosi uz 20.000 članova portugalskog suda, kao i rafiniranih arhitektonskim standardima, umjetnici, studiozan i akademika, i želje za crkve i suvremenih diplomatskih prakse.

Rio postao glavni grad brazilske carstva 1822., dodatno širenje obrta i trgovine s Europom i ostatkom svijeta. Tijekom tog razdoblja, glavna djelatnost u glavnom gradu bila je proizvodnja kave, što je dovelo do stvaranja raznih gospodarstava i izgradnju mnogih palača još uvijek u postojanje.


Proizvodnja Kava znatno utječu na gospodarstvo i trgovinu, a kasnije je postao jedan od najvažnijih izvoza Rio de Janeiru, kuhao kavu popularni u svim dijelovima svijeta, kao nikada do.


U 1822., Domovinskog rata počelo Brazilski i Rio de Janeiro je postao glavni grad nove i neovisne monarhije. Kasnije, grad je ostao glavni grad Carstva Brazila do 1889. godine, a na kraju Tijekom republičkih godina Brazila do 1960. godine kada je kapital je prebačen u Braziliji.

Kroz svoju povijest, Rio de Janeiro je srce jake i inovativnog političkog i intelektualnog struja que dovela do ukidanja ropstva u 1888 i formiranje Republike u 1889.

Uz pad od prisilni rad vitalnih za kavu i šećerne trske plantaže, grad je počeo dobivati velik broj europskih useljenika i bivših robova, privučeni potencijal za plaćeni posao i između 1872. i 1890. udvostručio broj stanovnika. Ova demografska eksplozija uzrokovala stambene krize koja je od je postojala sredinom devetnaestog stoljeća, a nesigurni stambenih naselja počela pojavljivati na vrhu gradskih brežuljaka: Ove naselja će kasnije doći zvati 'favele, "sada poznat u svijetu zbog svoje karakteristične izgled i njihovi važnih kulturnih doprinosa poput glazbenog žanra 'sambe' i razvoj spektakularne povorke timova que svake godine u gradu.

Do 1890. oko milijun ljudi živi u gradu, sa oko četvrtine biće imigranata - to osim bivših robova iz kave i plantaže šećera oslobođenih 1888. godine dekretom princeza Isabel.

Početkom 20. stoljeća gradonačelnika Pereira Passos poduzeo široke reforme razmjera u urbanom tkivu grada, izgradnja ceste, široke avenije i moderne zgrade, kao i pružanje asfaltiranje pločnika do centra grada i okolnih općina. Infrastruktura je po uzoru na pariške arhitekturi tima, i smatra se neke od najznačajnijih i najutjecajnijih rada su se dogodili u Rio de Janeiru povijesti. To je kada se pojmovi "Cidade maravilhosa", ili' divno mjesto ', rođen je i zauvijek urezani u gradskoj duši i identitetu.

U ovom trenutku gradski srca leži u sredini, omeđen s jedne strane obalne zaljeva, dok je iznutra bio naseljen malim allotments i farme. S dolaskom električne energije krajem 20. stoljeća, demografski počela mijenjati i električnih tramvaja omogućio ljudima da žive na značajan udaljenosti od svoje radno mjesto, širi granice gradskih. Stari grad, blizu mora, pretvoren je u "Centro" (centar) - područje trgovine i poslovanja, dok je stambena urbano tkivo proširio u listopadu uz obalu i prema unutra u obliku podsljemenskoj zoni. Proširenje morao manevrirati oko neobičnog topografije grada, gdje su planine isklesan po kotlinama i postrojilo plaža.


Između 1920. i krajem 1950. i Rio de Janeiru je postao iznimno popularan s high-end posjetitelja i međunarodnih zvijezda - to je bio tijekom tog razdoblja, 1923., kako je poznato Copacabana Palace Hotel je otvoren, a poznati filmovi snimani bili.


Od 1930-ih godina u oceanu prednjih četvrti Copacabana, Ipanema i Leblon, koji je prethodno začetih od egzotičnih plaža destinacije, postao visoko cijenjenih stambene mjesta, zahvaljujući otvaranju tunela i dolaska tramvajskih linija.

Književnost tima veličali zdravlje i socijalne beneficije obalnog zraka i mora za kupanje i plažu i obalni života postao novi trend - znak sofisticiranosti i slobodno elite. Jug Zona cam da se vidi na kulturnom središtu grada, dom za velike hotele, restorane rafiniranih, kina, klubove i kazališta. Glazbeni žanr 'bossa nova' rođen na ovim prostorima i procvala je u 1960-ih, 70-ih godina. i 80-ih.


U 1960, savezni glavni prebačen je iz Rija do Brazilije, poticanje grad pronaći novi identitet s naglaskom na tome što je kulturna prijestolnica Brazila.


Stvaranje tunela i cesta otvorena Također zapadni obalni protežu do intenzivnih zbivanja. Tijekom 1970-područje bilježi znatno ubrzani proces urbanizacije, omogućujući velike swathes pritoke stanovništva preseliti u četvrti Barra da Tijuca, kao i dalje na zapad do Recreio, dom spektakularnih parkova i plaža. Velike kuće, apartmana, shopping centrima i vile Počeo naseliti zapadni krajolik, što dovodi do većina modernih četvrti u gradu.

Od 1990-ih, općinski ovlasti moraju kontinuirano gradske razvoj stimulira, potpuno mobiliziranje urbane i ekološke potencijal grada i promicanje kulture, slobodno vrijeme i sportske aktivnosti. Plaže su pretvoreni u zabavne mjesta za sport i aktivnosti, kao što su glazbene nastupe i predstave, a muzeji i umjetničke galerije su revitalizirati i razvija diljem grada. Opći i kulturna revitalizacija grada uključen hosting važne sportske događaje kao što su FIFA Svjetsko prvenstvo u nogometu 2014. godine.

Važan prekretnice u povijesti grada započela je 2008. godine s provedbom smirivanja policijskih jedinica u nekoliko favele preko Rio de Janeiro: Te snage značajno smanjuje razinu kriminala što je grad puno sigurniji za život, posjetite i poslovno vođenje, poticanje novi razdoblje rasta i razvoja i isticanje Rio novi i prestižnu ulogu na svjetskoj pozornici.

Rio de Janeiro kultura obilježena je njegovim autohtonim početaka, nasljeđe kolonizacije, važni utjecaji iz široku lepezu međunarodnih kultura, i zemljopisnog položaja grada - njegove luke, planinama i plažama. Gradske jedinstvenu povijest ga je oblikovana u istinski organsku cjelinu i živi igralište kultura i ideja.