Glazba

Poznata diljem svijeta za jedinstvenom, jarke i kulturno ekspanzivna glazbe je rodila, Rio de Janeiro i dalje jedan od najvažnijih gradova za razvoj i širenje starih i novih žanrova.


I LOVE RIO istražuje važne epohe u gradskoj duboke glazbene povijesti, pokazuju stari i novi talent i odavanje informacija o klasičnim koncertima i izložbama, festivalima i stranaka u različitim ritmovima poput Samba, Forró, Jazz, Chorinho, Maracatu, i još mnogo toga.


Rio de Janeiro fotografije

Vitalni dio Carioca KULTURA


Glazba je bitan dio Carioca kulture - što je jednako važno kao i plažama i šumama koje blagoslivljam Rio de Janeiru, glazba u Riju prožima svaki aspekt života u gradu.

Kao grad koji živi, diše i kreće u glazbi, Rio de Janeiro karakterizira u cijelom svijetu kao svetište za otkucaja entuzijasta i skladatelja - Povezane religiji, identitetu, proslave i kompletan način života, glazba pronalazi nove ritmove i uloge u gradskom dan i noć duše.

Takva je važnost glazbe u Riju, da gradske vlasti rutinski organizira i sponzorira besplatne koncerte i festivale: gore-i-dolaze izvođača, kao i poznati brazilski i međunarodne zvijezde, rutinski igraju na gradskim financira događaja. Zvijezde poput Rolling Stonesa, Rod Stewart, Black Eye Peas, Lennyja Kravitza, David Guetta, Stevie Wonder, Roberto Carlos je sve nastupio na besplatne koncerte na Copacabana ili Ipanema plaže - prikupljanje ogromne gužve i uživanje spektakularan uspjeh. Svaki doček Nove godine, niz besplatnih koncerata su organizirani na nekoliko lokacija u Rio de Janeiru, pozdravljajući oba izvođača i publike iz cijelog svijeta.


Lokalnoj, nacionalnoj ili međunarodnim pjevača i glazbenika, uvijek dane puno poštovanje i pažnju - nekoliko važnih ulice, avenije i parkovi u Rio de Janeiru su ime po Carioca glazbene vođe, koji su visoko cijenjeni kao legende i inspiracija.


Antonio Carlos Jobim, pisac "Garota de Ipanema," možda najvećim svjetski poznate pjesme sastavljen u gradu, je cijenjen od strane dobrodošlicu svakom posjetitelju i iz Rio de Janeiro teritorija, kao što je lokalna međunarodna zračna luka je dobio ime po njemu. Jedan od najvažnijih tradicionalnih ulica u četvrti Ipanema orijentir je nazvana u čast Vinícius de Moraes, koautor iste pjesme.

Pjesme su prihvatili i pjevao na ulici, zajedno s automobilom prolazi, ili u brojnim karaoke barova tom papar grad. Nije rijetkost da se svjedok malu gomilu iznenada pjevanje ili ples na popularne pjesme samo za užitak njega, u baru, na plaži ili na sajmu.


Slično onome što Rio Plaže učiniti, glazba u Rio de Janeiru često premošćuje jaz između dobi i klasa - vrijeme karnevala, Samba je jasna socijalna ekvilajzer, a tijekom godine često mlade i starije pjevati i plesati u ritmovima isti pjesme, na istim mjestima.


Cariocas vole glazbu i vole svoj grad - kao rezultat, mnogi od stihova brojnih pop pjesama, Samba i Bossa Nova sastavi o Rio de Janeiru, ili ljubavi prema prekrasnom gradu. Prikazuje u mnogim ljubavi načine, Rio de Janeiro je, i nastavlja biti, najviše slavi Carioca Muse.

Dating natrag do kraja devetnaestog stoljeća, najpoznatiji ritam rođen u Rio de Janeiru je Samba, napravio čak i više popularan od strane međunarodno priznatih karnevala. Međutim, jazz Bossa Nova također je izrađen u gradu i dobio puno međunarodne pozornosti od 1962 hit pjesmu "Garota de Ipanema". Kasnije, Funk Carioca, rođen u favelama Ria u 1980, je postao važan i popularan izraz lokalne kulture.

Samba je sjajan dragulj u glazbenu riznicu Carioca ljudi, ali to nije jedini - razne druge mješavine i glazbu donijeti život široku lepezu osjećaja i opisati očaravajuća strane na osobnost ovog sparan grad.

Karneval je vrijeme za Samba i Samba je glas karnevala - ipak, to nepogrešivo tune nalazi se u gradu tijekom cijele godine. Samba je brazilski nacionalni zvuk, i to je preinačen u brojnim drugim ritmova i glazbenih izraza, kao što su "Samba učiniti Breque" sambu s vrlo određenom dinamikom, gdje je pjevač mogao predstaviti novi lik, napraviti kratki smiješni monolog ili pjevaju poruka u kontekstu pripravka. Sambu verzija balade, uz ples i radosnom obrat u romantičnim stihovima, rezultat je Samba Canção ", koja je postala vrlo popularna oko 1950, a okupio je veliki broj navijača, oba proizvođača i potrošača. Također se naziva kao sredinom godine Samba, jer se obično nalazi izvan karnevala sezone.

Rođen iz labave mix između jazza i nježniju Samba ritmu, Bossa Nova je kultni Carioca stvaranje koji je nadahnuo tisuće umjetnika diljem svijeta, te s utjecajem koji se nastavlja sve do današnjih dana.

Tiši i sofisticiran, sam naziv znači "novi poseban način stvaranja glazbe" kao "bossa" je označni od Carioca način, i "Nova" označava obnovu i razvoj. Ovo je način kako João Gilberto, Tom Jobim i Vinícius de Moraes, među mnogim drugim zvijezdama i glazbenih genija, nastalih u 1950. je ritam koji će nositi osjećaj još nepoznatu svijetu.

Dva spinova rekordnih dovoljno za riječi "Bossa Nova" doći teče iz nečije srce za nečije uši - to je učinak koji ovaj žanr ima na one koji ga osjećaju kao ritam može izgladiti sve rubove i magično staviti publika u zemlji radosti, topline i boje: Copacabana.


Dragocjeni zvuci obitelji, prijateljima, radosnim susretima i spontanih stranaka za koje Rio de Janeiro je poznati mogu identificirati s Pagode, vrlo dobro svidio i podržan glazbenog stila koji objedinjuje i proširuje sve najomiljenijih karakteristike Samba - ritam i lyrics, s osjećajem i priliku uključiti male i velike gužve u jednom strastvenom pjesmu.


Biti društvenost jedan od najznačajnijih kulturnih osobina od Carioca ljudi, kada je u pitanju uživanje u glazbi svima pridruži stranci, bilo da se što je ili pjevanje zajedno: u Rio društvena priroda glazbe je mjerodavan kao što je i sam ritam.

Moderan ritam silazi iz favele i preuzimanja radijskih postaja i noćnim klubovima je Funk Carioca, ponekad samo pod nazivom "Funk". To uključuje i tuku ritmičke komponente iz Electronic, Samba, hip hop i rap. To je vrlo popularan u mlađim gužve zahvaljujući catchy pjesama i istaknutih izvođača, kao i mješavine created by DJ-a koji spajaju ovaj žanr s ostalim predstavnicima plesne glazbe u svijetu.


Rio de Janeiro je dom za više od 160 susjedstvu, i naravno, mnogi razvio jasan glazbeni identitet - što to u smislu objekata, popularnih domaćih ritmova, ili oboje.


Neki četvrti posebno obilježen bubnjevima, kao što Lapa, boem centru grada, gdje su neke od najboljih neformalnih restoranima i barovima se nalaze. Mnogi Cariocas i posjetitelji odlučite Lapa pridružiti u zabavu plesa i uživajući Rio je užitke. U ovoj povijesnoj jezgri grada nalaze se neke od najpoznatijih i tradicionalnih objekata gdje Samba živi, i gdje svatko dobiva ubola na ples pčela.

Ostale općine usredotočiti na različitim ambijentima i stilovima - Ipanema je dom brojnim tradicionalnim bossa nova ustanova i Domaćini žive predstave dnevno. Također u Ipanema, nekoliko kulturnih centara i trgovina, gdje posjetitelji mogu pronaći knjige, evidencije i suvenirnica iz povijesti i života najvećih eksponenata i samog žanra.

Brazilska glazba industrija je samoodrživa: postoji dovoljno glazbenika i skladatelja u sceni na proizvode za svačiji ukus u publici koja je, s obzirom na velike zajednice i širok izbor žanrova, je izuzetan uspjeh nešto. To je ujedno i razlog zašto brazilski glazba tako dobro poznat u svijetu, i zašto njegova kvaliteta je toliko visoka i njegov potpis, tako nepogrešivo.


Živa glazba u Rio de Janeiru je još jedan od gradskih velikih ikona, a slavi se kao Glava šećera planine, kip Krista Otkupitelja, ili crno-bijeli pločniku sunčanog Copacabana.


Koncerti i glazbena događanja velikih razmjera samo su dio gradskog glazbenog krajolika - da li je za proslavu početak faze, nacionalnoj ili lokalnoj odmor, pjevajući za pobjedu nogometne momčadi ili vjerskih svečanosti, Cariocas rado pridružiti svoja srca i glasove u spontanim zborova.

Glazba u Riu je temeljni dio Carioca identiteta - razumijevanje to omogućuje posjetitelj bolje razumiju život grada, te stvoriti dublju vezu s mještanima. Znajući malo o Rio de Janeiro glazbene kulture i baštine će dobiti najveći, najtopliji osmijeh iz bilo Carioca.